-Det kan utgjøre en sikkerhetsrisiko, forteller daglig leder i Norgeshus Stormbygg, Bjørnar Gangsøy. Små sprekker eller skader i betong kan utvikle seg og få store konsekvenser om det ikke repareres i tide.
Betong varer ikke for evig. Den kan bli utsatt for kjemiske, fysiske og biologiske nedbrytinger, og utvikle seg til sprekker og rust i armeringen.
-Det gjelder å være våken og følge med på endringer i betongen, forteller Gangsøy.
På 70- og 80-tallet benyttet man mindre overdekning, det vil si avstand mellom armeringsjernet og betongoverflaten, enn i dag. Kvaliteten på betongen var heller ikke like god den gangen som den er i dag. Gangsøy ber folk om å holde et ekstra øye med betongkonstruksjoner fra den tiden.
-Ta kontakt med oss om du er usikker på om betongen bør repareres, så kommer vi og ser på det, sier Gangsøy.
Vil du vite mer om betongrehabilitering? Klikk her.
Norgeshus Stormbygg har lang erfaring med betong. Vidar Itland, prosjektleder og formann innen betongarbeid, har opparbeidet seg en solid kompetanse gjennom mange år i bransjen. Han er ekstra begeistret for faget sitt, og forteller med entusiasme:
-Vi fikser alt innen betong, både stort og smått, enten det er til private boliger eller for næringsliv og det offentlige. Skal du ha nytt gulv, en rullestolrampe eller en hel kai, så ordner vi det.
En av Norgeshus Stormbygg sine trofaste kunder er Stig Seljen. Han er veldig fornøyd med jobben som har blitt gjort hos han:
-De har utført tre ganske store betongjobber hos meg, og de leverte alle jobbene med et meget godt resultat og til avtalt pris. De har dyktige folk og meget bra utstyr som forenklet jobbene veldig. Kan på det varmeste anbefale denne bedriften til fremtidige kunder, forteller Seljen.
Klikk her for å vite mer om hva vi tilbyr innen betongarbeid.
Fornyet fokus på HMS
Bedrifter i bygg- og anleggsbransjen er ilagt strenge krav innen helse, miljø og sikkerhet(HMS). Jevnlig reiser Arbeidstilsynet på uanmeldte besøk på byggeplasser for å se til at alle forskrifter blir fulgt.
-Det er alltid mulig å forbedre seg når det gjelder HMS. Derfor strekker vi oss litt etter litt hver dag for å være en trygg arbeidsplass.
Gangsøy forteller at det er veldig trist å høre om håndverkere som blir alvorlig skadet på jobb. Noen ganger fører slepphendt HMS-arbeid til dødsfall.
-Vi er ikke interessert i å ta sjanser i Norgeshus Stormbygg. Derfor legger vi grundige planer for HMS både før og underveis i arbeidet for å minimere risikoen for at våre arbeidere blir skadet, legger Gangsøy til.
Vil være best på folk
I fjor ble Stormbygg en del av Norgeshus-kjeden. Hvert år svarer alle de ansatte i Norgeshus på Great Place To Work-undersøkelsen, som kartlegger hvordan de ansatte har det på jobb. Som et resultat av denne undersøkelsen kunne Norgeshus Stormbygg slippe jubelen løs når de ble kåret til beste arbeidsplass av alle 141 Norgeshus-forhandlere.
-Vårt mål er å være best på folk, forteller Gangsøy.
Relatert:
Han forteller at selv om de vant på Norgeshus-kongressen, skal de ikke ligge på latsiden når det kommer til å ta vare på de ansatte.
-Et firma er ingenting uten sine ansatte. Det er viktig for oss at de har det bra på jobb, og ikke minst at vi legger til rette for trygge og gode rammer for våre lærlinger. I dag har vi en gjeng dyktige og kjekke arbeidere vi verdsetter høyt, avslutter Gangsøy.
Kontakt oss i dag og få et helt uforpliktende tilbud på betongarbeid. Klikk her.
Laget av Skroll © 2023